🔊

Що готувати під час посту: смачні рецепти поживних страв

16.04.2025
33

Під час посту важливо, щоб їжа не лише відповідала вимогам, а й була ситною та поживною. Бобові, крупи, горіхи та овочі допоможуть отримати необхідні поживні речовини, енергію та смакове задоволення.


1. Сочевичний гуляш

Інгредієнти:

1 склянка червоної сочевиці

1 цибулина

1 морква

1 болгарський перець

2 помідори або 2 столові ложки томатної пасти

2 склянки води

2 зубчики часнику

Олія, сіль, перець, паприка

Приготування:

Овочі подрібнити, цибулю та моркву обсмажити на олії.

Додати нарізаний перець, помідори та тушкувати 5 хвилин.

Додати сочевицю, залити водою, додати спеції та варити 15 хвилин до м’якості.

Наприкінці додати подрібнений часник, залишити настоятися 5 хвилин.


2. Картопляні зрази з грибною начинкою

Інгредієнти:

4 картоплини

200 г грибів

1 цибулина

2 столові ложки борошна

Сіль, перець, олія

Приготування:

Картоплю відварити та потовкти в пюре, додати борошно, спеції.

Гриби дрібно нарізати, обсмажити з цибулею.

Взяти трохи картопляного тіста, сформувати коржик, покласти всередину начинку та закрити краї.

Обсмажити зрази на пательні до золотистої скоринки.


3. Гречка з овочами та горіхами

Інгредієнти:

1 склянка гречки

1 морква

1 цибулина

1 болгарський перець

Жменя волоських горіхів

2 столові ложки рослинної олії

Сіль, перець, куркума

Приготування:

Гречку відварити до готовності.

Овочі нарізати та обсмажити на олії.

Додати горіхи, спеції та тушкувати 5 хвилин.

Змішати з гречкою, прогріти ще 2 хвилини.


Такі страви допоможуть зберегти енергію та насичення протягом дня, забезпечуючи організм корисними речовинами.

Читайте також, як підготуватися до магнітних бур у квітні.

Лайфстайл Радіо БАЙРАКТАР: ще більше цікавого

👇 Зверніть увагу

👍 Приєднуйтесь до нас!

📱 Слухайте зі смартфона